måndag 16 mars 2009

Största satsningen på mobbning någonsin pågår i Helsingborg!

Mobbningen har minskat med 30% på sex månader på Helsingborgs mellanstadieskolor.

Ännu ett glädjande besked som visar att systematiskt förebyggande arbete mot mobbning ger resultat, har kommit från Helsingborgs kommun! Den 10 mars stod att läsa i Helsingborgs Dagblad att redan efter sex månader hade mobbningen i årskurs tre till sex i kommunens skolor reducerats med 30% från 10,4% till 7,2%. Enkäten besvarades av 3800 elever, vilket skulle innebära (min beräkning) att det nu är minst 100 färre barn som mobbas på låg- och mellanstadierna i kommunen!

Teresia Varga Fridh, samordnare
Alla 35 skolorna i kommunen har arbetat förebyggande med Olweusmodellen mot mobbning och kränkningar i ett år, berättar Teresia Varga Fridh,skolpsykolog och samordnare av Olweusprogrammet i Helsingborg. Däremot har tydligen mobbningen ökat något på högstadiet, vilket enligt Teresia kan bero på att eleverna i årskurs sju till nio först nu börjat ”reflektera över vad mobbning är och därför inte insett att de själva är utsatta”.

Enligt texten på kommunens hemsida är införandet av Olweusmedellen på alla kommunala grundskolor den ( i Sverige) största satsning mot mobbning någonsin !

Det blir spännande att fortsätta följa utvecklingen i Helsingborgs skolor!
Vilka resultat kommer man att få vid nästa mätning?
// Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar